пʼятниця, 17 листопада 2023 р.

 Рубрика «Невідоме про відомих»



☝️А ви знаєте, що Чарльз Діккенс входить в трійку найбільш екранізованих письменників у світі?
🎬За мотивами його творів було знято близько 180 фільмів, серіалів і мультфільмів.
🙃А ще письменник мав чимало дивних звичок👇
🪮Ретельно стежив за укладанням волосся - він не любив, коли стирчали волосини, тому завжди тримав гребінець під рукою і розчісувався до 💯 разів на день.
🙃Крім того, англієць любив, щоб у його кабінеті були певні речі: великий ніж-різак для паперу, дві бронзові статуетки жирних жаб.
😮Мав особливе ставлення до мертвих тіл. Він цілий день міг перебувати в морзі😱, ретельно спостерігаючи, як привозять тіла покійних, досліджують і готують до похорону.
☝️Полюбляв переглядати в газетах подробиці найвідоміших убивств та аналізувати, що ж могло трапитися насправді.
🤔Письменник не любив пам'ятники🗿і у своєму заповіті заборонив, аби йому зводили будь-які статуї.
🤔Був дуже забобонною людиною. До всього торкався три рази – на удачу, вважав п’ятницю своїм щасливим днем, а в день виходу останньої частини чергового роману неодмінно виїжджав з Лондона.
🙃Кожні 50 рядків написаного запивав ковтком гарячої води.🥃
🛌Завжди спав головою на північ. Також сідав обличчям на північ, коли писав свої великі твори.🙃
😮Часто мимовільно впадав у транс і був схильний до видінь.
☝️Одного разу Чарльз Діккенс зізнався, що коли описує в книзі якихось героїв, в той момент вони знаходяться поруч з ним. Більш того, літератор нібито навіть чує їх голоси.😱
Діккенс активно цікавився паранормальними явищами і навіть був пов'язаний з відомою лондонською слідчою групою «The Ghost Club». Група розглядала справи, які на той момент вважалися надприродними.
☝️А домашнім улюбленцем був не котик чи песик, а ворон на ім`я Гріп. 🐦‍⬛Після смерті птаха у 1841 році, Чарльз зробив з нього опудало.

Немає коментарів:

Дописати коментар